Τρίτη 12 Μαΐου 2009

ΕΚΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΟΡΤΑΡΙΑΣ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ Κον Γ.Γ. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΈΝΣΤΑΣΗ - ΠΡΟΣΦΥΓΗ
Ακύρωση της Συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου που διεξήχθη την 11-05-09
Κατά την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 11-05-09 για άλλη μια φορά έλαβαν χώρα θλιβερά επεισόδια που στιγματίζουν και αμαυρώνουν τον θεσμό της αυτοδιοίκησης,και παράλληλα δε υπονομεύουν την Δημοκρατία.
Μετά από λεκτική επίθεση (και όχι μόνον) του Δημάρχου, του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου και του Προέδρου του τοπικού συμβουλίου, τόσο με Δημοτικούς Συμβούλους όσο και με δημότες που παρευρίσκονταν στην αίθουσα με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατή η λήψη απόφασης σύμφωνα με το άρθρο 12 του κανονισμού λειτουργίας Δημοτικού Συμβουλίου (πρωτομιλία - δευτερολογία κλπ) και να διακοπεί βιαίως η διαδικασία της συνεδρίασης. Το όλο επεισόδιο οδήγησε στην αποχώρηση Δημοτικών Συμβούλων της αντιπολίτευσης οι οποίοι κατήγγειλαν τα απαράδεκτα αυτά περιστατικά που για άλλη μια φορά αμαύρωσαν το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου.
Αυτό που έχει σημασία είναι πως ο Πρόεδρος αντί να διακόψει και να αναβάλει την συνεδρίαση συνέχισε την διαδικασία ώστε να περάσουν χωρίς διάλογο και με συνοπτικές διαδικασίες την πρόταση για τροποποίηση του ρυμοτομικού σχεδίου του νέου οικισμού του Δ. Δ. Κατηχωρίου από κοινόχρηστος χώρος ειδικής χρήσης σε αθλητικές εγκαταστάσεις, ζήτημα με μείζονα σημασία που αναμένεται να έχει τρομερές αρνητικές συνέπειες σε βάρος της ποιότητας ζωής και των συνθηκών διαβίωσης ακόμη θα επιφέρει αναστάτωση στις ιδιοκτησίες των κατοίκων του οικισμού.
Κατόπιν των ανωτέρω ζητάμε να ακυρωθεί η εν λόγω συνεδρίαση και κατά συνέπεια να ακυρωθούν όλες οι αποφάσεις που ελήφθησαν καθώς η διεξαγωγή της διαδικασίες έγινε κάτω από μη συμβατές με το δημοκρατικό σύστημα και το Ν.3463/06 παραβιάζοντας κάθε αρχή που διέπει τον προαναφερθέντα Νόμο και τον κανονισμό λειτουργίας του Δ. Σ.
ΠΟΡΤΑΡΙΑ 12-05-09
ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ
ΘΑΝΑΣΗΣ ΓΕΡΝΑΝΟΣ
ΣΟΦΙΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΟΥ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα