Κυριακή 2 Αυγούστου 2009

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΥ ΠΟΡΤΑΡΙΑΣ

Δεν πρέπει να αποτελέσει άλλοθι για την πλειοψηφία της δημοτικής αρχής του Δήμου Πορταρίας η οικονομική κρίση αλλά η ανικανότητα να υλοποιήσει τον προϋπολογισμό που η ίδια είχε ψηφίσει και προέβλεπε τότε έσοδα 9.394.024,78 € και έξοδα με το αποθεματικό 9.394.024,78 € και προσγειώθηκε στα έσοδα 5.593.230,94€ και έξοδα με το αποθεματικό 5.593.230.94€ (τέλειος ισοσκελισμός), χωρίς όμως να δικαιολογεί την μεγάλη απόκλιση που δημιουργεί πολλά ερωτηματικά.
Στην ουσία ο οικονομικός απολογισμός είναι η υλοποίηση του προϋπολογισμού και της πολιτικής που ασκεί και την οποία είχαμε καταγγείλει γιατί πλήττει τους ασθενέστερους δημότες και κυρίως τους αγρότες, ανέργους και συνταξιούχους. Διατηρούμε τις επιφυλάξεις για τη σκοπιμότητα που κρύβεται και δεν μας δόθηκαν τα πλήρη στοιχεία που συνοδεύουν τον οικονομικό απολογισμό για να έχουμε την πλήρη εικόνα των στοιχείων που παρατίθενται στην εισήγηση εμφανίζεται ισοσκελισμένος αλλά μάλλον με πλασματικό τρόπο, περιμένουμε και την έκθεση του ορκωτού λογιστή για τα τελικά συμπεράσματα και μένει να αποδειχθεί εάν είναι πρόχειρος και ελλιπής.
Ο οικονομικός απολογισμός θα έπρεπε να συνοδεύεται και από απολογισμό έργου διότι οι δημότες δεν ενδιαφέρονται για την εικονική πραγματικότητα των αριθμών αλλά για έργα, είναι αλήθεια ότι ψηφίσαμε πιστώσεις για την συντήρηση της αγροτικής οδοποιίας, καθαρισμούς ρεμάτων κλπ και οι δημότες αναρωτιούνται που πήγαν τα λεφτά.
Δεν εκτέλεσε έργα από αδυναμία η ανικανότητα που είχε στο τεχνικό της πρόγραμμα η πλειοψηφία της δημοτικής αρχής με την αναμόρφωση του προϋπολογισμού του έτους 2008.
Δεν επιστρέφονται στους δημότες όπως θα έπρεπε τα ανταποδοτικά τέλη με την βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών πχ για τον καθαρισμό.
Δεν γνωρίζουμε εάν έχει μακροχρόνιες επισφαλείς εισπράξεις οι οποίες θα μετακυλίονται στις μετέπειτα χρήσεις.
Δεν θα μάθουμε τι ποσά πληρώνει ο Δήμος σε δικηγόρους για λάθη και παραλήψεις της πλειοψηφίας της δημοτικής αρχής, όπως την πρόσφατη εις βάρος του Δήμου απόφαση του ΣτΕ αλήθεια τι κρύβει η εμμονή στην τροποποίηση του σχεδίου του ειδικού - κοινόχρηστου χώρου στον νέο οικισμό Κατηχωρίου σε αθλητικές εγκαταστάσεις που τελικά δεν θα γίνουν αλλά μια απλή περίφραξη;
Δεν μάθαμε για πόσους εργαζόμενους τι ποσά ξοδεύονται για αμοιβές,για πόσα οχήματα τι δαπάνες έχει ο Δήμος γιατί αποτελούν προσωπικά δεδομένα, για πρώτη φόρα όμως ο Δήμαρχος παραδέχθηκε ότι γιγαντώθηκε το προσωπικό του Δήμου δεν μας είπε ποίος ευθύνεται για αυτό.
Στην καταψήφιση του προϋπολογισμού είχαμε καταγγείλει την δημοτική αρχή για κακοδιοίκηση διότι σύμφωνα με τα τότε στοιχεία εμφάνιζε να καταβάλει πρόστιμα σε ασφαλιστικά ταμεία.
Δεν ψηφίσαμε του οικονομικό απολογισμό του έτους 2008 που έφερε η πλειοψηφία της δημοτικής αρχής που πλέον είναι φανερό στο αδιέξοδο που βρίσκεται ο Δήμος λόγω της ανυπαρξίας σχεδίου για την επόμενη μέρα μετά την δραστική μείωση του τέλους παρεπιδημούντων και μια πρώτη γεύση πήραμε με την κατάργηση των δρομολογίων στην θάλασσα, που βλέπουμε όμως να εξαντλείται σε επικοινωνιακού χαρακτήρα παρουσία του Δημάρχου Πορταρίας, χωρίς να έχει να προτείνει εναλλακτική λύση.





02-08-09
ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΠΟΡΤΑΡΙΑΣ





0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα