Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2009

ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ Η ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ Σ.Ε.Ε.Δ.Δ. ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΠΟΡΤΑΡΙΑΣ

Υστέρα από τέσσερα χρόνια κοινοποιήθηκε η υπ.αριθ.822/Λ/2009 έκθεση του Σ.Ε.Ε.Δ.Δ. για την πραγματοποιηθείσα τον Αύγουστο 2005 ανόρυξη γεώτρησης στο Δήμο Πορταριάς και έχε καταγγελθεί από επιτροπή κατοίκων του Δήμου.

Η καταγγελία ήταν τεκμηριωμένη θεωρήθηκε βάσιμη και εξετάσθηκε από το Σ.Ε.Ε.Δ.Δ. του Υπουργείου Εσωτερικών.
Μεταξύ άλλων στην κοινοποιηθείσα έκθεση αναφέρονται.
Ως προς τις ελεγχθείσες υπηρεσίες προέκυψαν:
1.Δ/νση Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Περιφέρειας Θεσσαλίας χορήγησε την Υ.Π. 1875/13-10-2005 ενιαία άδεια χρήσης νερού - εκτέλεσης έργου για την ανόρυξη υδρευτικής γεώτρησης στο Δήμο Πορταριάς κατά παράβαση των οριζομένων διατάξεων σε συνδυασμό με τα περιοριστικά μέτρα για το Νομό Μαγνησίας που αναφέρονται στην απόφαση του Νομαρχιακό Συμβούλιο Μαγνησίας,όπως περιγράφονται στις διαπιστώσεις και στο με αρ.πρ. Υ.Π. 218/7-2-05 ενημερωτικό έγγραφο της ίδιας υπηρεσίας.
2.Ο Δήμος Πορταρίας αναρμοδίως υπέβαλε την αίτηση για την έκδοση άδειας χρήσης νερού και εκτέλεσης έργου στη Δ/νση Σχεδιασμού και Ανάπτυξης της Περιφέρειας και παρανόμως είχε εκτελέσει την ανόρυξη της γεώτρησης προτού του χορηγηθεί η άδεια από την αρμόδια υπηρεσία,πράξη για την οποία συνελήφθη και παραπέμφθηκε ο Δήμαρχος Πορταρίας για παράβαση των σχετικών διατάξεων.
Αναζήτηση ευθυνών
Δεν αναζητούνται πειθαρχικές ευθύνες κατά των υπευθύνων υπαλλήλων Κων/νου Σουφλία, που εισηγήθηκε την έκδοση της Άδειας, ως αποβιώσαντος και του Δ/ντου της ανωτέρω υπηρεσίας, Γεωργίου Νάκα λόγω συνταξιοδότησης, ενώ η διάρκεια ισχύς της άδειας και υποβολή αίτησης ανανέωσης της έληξαν από 13-10-2008.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα